Tiap-tiap bulan bisnes homestay mesti krik..krik..krik..

Tapi itu dulu punya cerita la.. Sekarang..

Alhamdulillah sekarang bisnes homestay saya dah masuk tahun ke 5. Masa awai-awai buat homestay dulu macam biasa la kurang mendapat sambutan.

Tiap-tiap bulan fikir nak kena bayar duit rumah dan maintenance. Dalam sebulan ada la sehari atau dua hari sahaja orang sewa. Kadang rasa menyesal pulak beli rumah buat homestay. Untung tak nampak pun…

Masa ni mula la saya mencari-cari ilmu cara untuk memasarkan bisnes homestay saya agar lebih dikenali, kalau tidak terpaksa la keluarkan duit gaji sendiri untuk bayar duit rumah.

Saya ada juga beli beberapa buku tentang usahawan homestay di kedai buku seperti di Popular Book Store. Macam-macam ilmu saya kutip dalam buku tu..Saya ikut step by step macam mana pemilik homestay yang berjaya lakukan. Saya ikut formula mereka. Tapi zaman sekarang ni tak payah beli buku pun tak apa..

Beli je E-Book  JutawanHomestay. Dalam zaman teknologi yang serba canggih ni,  ilmu berada di hujung cari je..Tekan je dah dapat. Yang penting kita kena berusaha. Apa pun dalam perniagaan atau pekerjaan yang kita buat jangan sesekali kita putus asa. Cari ilmu lagi dan perbaiki kelemahan kita.. Cari mentor yang sama bidang dengan kita sebagai panduan dan rujukan.

Selamat Maju Jaya.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Follow by Email
YouTube
YouTube
Instagram